söndag, juli 28, 2013

Tur Till Helsingör

Helt otroligt!! Inte ens i Gilleleje, 2mil utanför Helsingör, kan man komma undan som en enkel vanlig turist. Inte nog med de utan en SKÅNSK turist.
Ja det var en av alla de upptäckterna vi gjorde under gårdagen när vi bestämde oss för att ta oss en tur över till Danmark. Resan tog sin börja i Helsingborgs hamn där vi tog båten över till Helsingör. Under turen hann vi se en Ferrari bil, danska prins Hamlets slott och en skrikande barnfamilj där ungen desperat försökte övertyga sin pappa till att få en strutglass.
Nu är ju jag inte den bästa till att förstå danska trots släkt tillbaka i familjen så redan vid avgången av båten fick jag lite problem. Men som tur var hade jag lite hjälp.

Resan startade i riktning mot Humlebaek och fortsatte en bit mot Köpenhamn. På vägen fick vi uppleva sån fantastisk arkitektur med hus som var dekorerade med alla dess olika blommor, klippor där hus låg och trängde sig mellan varandra och trevliga människor. Ju närmare Köpenhamn vi kom desto större blev husen. Så Zlatan, släng dit Malmö hus i väggen för här fanns det gigantiska hus som gav känslan av rena Hollywood. Stora villor med högt i tak och glansiga statyer utanför som spottade vatten. Detta danska Hollywood var helt otroligt!

Efter ett tag bestämde vi oss för att vända om och ta oss tillbaka mot Helsingör. Under tiden letade vi efter någonstans att äta och stoppet blev i Gilleleje där en hamnfest pågick. En liten söt uteservering blev vår resas matställe.
Mätta och belåtna tog vi oss ner till hamnen och promenerade runt i en härlig miljö av båtar och havets brus.

Nu kanske ni undrar vad jag menade när jag skrev att vi inte kom undan som skånska turister. Jo efter den härliga promenaden bestämde vi oss för att sakta dra oss tillbaka till bilen och köra hemåt. Vi kör då förbi en ute krog i Gilleleje där tre (lite flummiga) herrar sitter. Utan förvarning hör vi hur en av dem ropar till oss i förbi farten "HEJA SKÅNE"!!!! Vi tittade chockerat mot deras håll. Avslöjade!!! Pappa som satt närmast ropa tillbaka ett konstigt "OHOJ" och vinkar med handen och vi avslutade vår resa i ett gapskratt!!
Tack Och Adjö

Inga kommentarer: